Over mij

Hallo, ik ben Sophie van Beek , ik ben 15 jaar oud en woon met mijn ouders en grote zus Fleurine in Wateringen. Ik train bij Turnz Amsterdam Gymnastics in de eredivisie. Omdat ik ver van de trainingshal woon ben ik dit jaar van het Segbroek College in Den Haag overgestapt naar het Caland Lyceum in Amsterdam. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Samen met mijn turnvriendinnetje en carpoolmaatje Laura de Witt rijden wij 6 dagen per week naar Amsterdam.

Toen ik ongeveer 7 jaar was ben ik op turnen gegaan bij Devona in Wateringen. Ik ben daar gestart in de recreatie groep. Omdat ze vonden dat ik talent had mocht ik meetrainen met de oudere meisjes. Het seizoen daarna mocht ik in de selectie en trainde ik 8 uur per week. Ook werd ik geselecteerd voor de districtstrainingen bij Propatria. Als instapper ben ik begonnen in de 4de divisie. Omdat dit best goed ging en ik graag nog beter wilde worden ben ik overgestapt naar SRT Den Haag. Daar kon ik 4 dagen per week trainen.

Met SRT mocht ik al snel meedoen aan de instroomtest bij Propatria. Ik mocht daar gaan trainen! Als pupil 1 ben ik uitgekomen in de talentendivisie bij Propatria in Zoetermeer. Dat was superleuk! Helaas brak ik aan het einde van dat jaar mijn hand waardoor ik niet aan het NK kon deelnemen. Omdat ik nog best jong was hebben we besloten dat ik als pupil 2 het beste in de 1ste divisie kon uitkomen. Dat heb ik gedaan bij SRT Den Haag. Ik heb bij SRT geturnd tot ik 2de jaars jeugd was. Daarna heb ik als junior de overstap naar Turnz gemaakt en kwam ik in de groep van Wolther en Claudia. Het eerst jaar kwam ik uit in de 1ste divisie en werd ik Nederlands Kampioen. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar de eredivisie. Op het NK werd ik 6de allround, 6de op balk en NEDERLANDS KAMPIOEN op sprong!!